Si no esmorzes bé, no tens res a fer!

A aquestes alçades d’agost, qui més qui menys ja ha esgotat les vacances que esperem durant tot l’any. Les vacances en les que volem desconnectar de tot, i si la crisis ho permet, volem estar uns dies en que ens facin el menjar i el llit.

Uns quants dies que ens despertarem sense el so atabalador del despertador i ens trobarem la taula parada amb un bufet inacabable d’ous ferrats, bacó, pans, fruita, melmelades, pastes, cafès, sucs, formatges i una inacabable exquisida oferta de productes varis.

L’esmorzar és l’àpat més important del dia, i durant les vacances ens ho agafem al peu de la lletra. Però ara, quan comença la rutina, en ple setembre. La tornada a la feina i a l’escola. Ara és quan dormim fins a l’últim minut i correm per acabar entrant a la feina, en el millor dels casos, quan falten pocs segons per l’hora “D” i sense haver tingut temps d’esmorzar.

És evident que som animals d’extrems, durant les vacances mengem sucs de fruita, ous ferrats, pastes i varis cafès, i durant l’any aguantem fins l’hora de dinar amb un trist cafè de la màquina de vending.

És ara doncs, el moment adequat per escriure aquest article, i animar-vos a retornar a les rutines, canviant aquest mal hàbit. Deixeu que us expliqui un petit estudi que s’ha portat a terme a Espanya, en el qual s’ha comprovat que el rendiment escolar o la nota mitja dels adolescents que tenen un esmorzar pobre o inexistent era de 5,63, mentre que els alumnes que feien un esmorzar complert i nutritiu tenen una mitja de 7,73.

Així doncs, si l’esmorzar afecta en una variació de nota d’un 27% en estudiants adolescents, imagina com pot afectar en l’evolució d’un infant en plena època de creixement, o fins i tot, com et pot afectar a tu.

Tu que sempre busques una petita avantatge competitiva vers la competència, tu que vols ser la millor versió de tu mateix, tu que sempre vols prendre les millors decisions, tu que sempre vols estar de bon humor, tu que vols treure el màxim rendiment del teu esforç.

Comença per iniciar el dia esmorzant bé. Que el teu esmorzar tingui pa, fruita, làctics, cafè i fracciona’l en dos preses si el teu matí és llarg. I és que ja ho diu la Pati Pla del Club Super 3, “qui no esmorza bé, no té res a fer“.

Jo esmorzo suc de taronja, cereals de blat amb iogurt desnatat i un cafè sol sense sucre abans de començar i un entrepà mitjà de formatge tendre a mig matí, i tu?