Quant de temps dediques a la cuina?

Avui llegint la premsa, he vist publicat un estudi que parlava del temps promig que ens passem fent diferents activitats durant la nostra vida. Molt interessant. Per exemple que estarem uns 30 anys de la nostra vida de peu, o que estarem uns 23 anys dormint, o 9 anys treballant o 7 menjant, però curiosament, cuinant només 1,5 anys. Això, en els millors dels casos, si no és que ets un cuiner professional.

És cert, el temps que dediquem a la cuina és cada vegada més petit. Ja no es veuen gaire sovint les olles de les iaies fent xup-xup hores i hores durant tot el matí. Ara les iaies no cuinen. Viatgen, fan spinning i surten a ballar els caps de setmana. Les mames també treballen i les cuines s’utilitzen menys.

Però aquest canvi en el model familiar fa que mengem pitjor? L’oferta gastronòmica que ens ofereixen els diferents comerços és cada vegada més alta. Plats preparats, productes de IV i V gamma, verdures netes i tallades, fruita pelada, brous fets i a punt d’escalfar…

Si ens parem a pensar un mica, veurem que tot i la manca de temps per cuinar, la nostra qualitat alimentària no ha de variar. Així doncs, de les coccions que hem d’abusar més, són planxes, forns, bullits i vapors, que precisament són les coccions més ràpides de fer. Per contra, els grans salsejats o coccions complexes com paelles, sofregits, estofats i altres, els podem deixar pel cap de setmana que és quan tenim més temps i ens podem dedicar a cuinar exquisiteses com a hobby, per relaxar-nos primer i després gaudir del tiberi.

O sigui que jo diria que, no se si coincidència o no, però el temps que tenim per cuinar cada dia, potser és exactament el que necessitem, ni més ni menys.

Salut i bona cuina!