Conèixe’t, actua i dirigeix la teva salut!

La primera causa de mort a Europa i als EEUU són les malalties cardiovasculars, vinculades al “Síndrome Metabòlic” que presenta una simptomatologia de nivells exagerats de colesterol, triglicèrids i sucre en sang, acompanyats també de sobrepès i la pressió arterial alta.

La majoria d’aquests problemes de salut no produeixen malestar, és per això, que aquesta casuística dificulta la presa de decisió per posar-hi una solució.

Les retallades en els recursos sanitaris de les polítiques d’austeritat pels governs no ajuden i la baixada de natalitat ens augura un futur amb una població envellida, malalta i amb uns recursos sanitaris limitats.

Davant aquesta situació poc favorable no ens podem quedar de braços plegats i cal actuar.

Les armes més potents que tenim davant aquest repte és l’adquisició d’uns hàbits saludables que ens permetin cuidar-nos dia a dia. Aquests hàbits s’han de basar en unes rutines diàries tals com menjar a poc a poc, dormir vuit hores al dia, ser actiu, beure l’aigua necessària per suplir les pèrdues i sopar poc. Sobre d’aquests hàbits s’hi ha de sumar una alimentació típica mediterrània amb oli d’oliva i fruits secs, ja que s’ha demostrat que ajuden a reduir els problemes cardiovasculars un 30%.

No pot faltar una actitud proactiva i positiva per liderar la nostra salut, i és que cada persona és un món i només cadascú és capaç de conèixe’s fins a un nivell tan profund. Queda clar doncs que la xarxa de sanitaris hem de ser assessors i informar d’especificitats, però el coneixedor global del teu cos has de ser tu.

Per ajudar en aquest camí, aquest Sant Jordi presento el meu nou projecte amb el que pretenc posar a l’abast del lector les eines per poder dirigir la seva salut.

Aquest Sant Jordi, regala salut!